If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
3-ма калпаци, на климатик на разходка из Гърция 2 пъти я засичаме, до капачката я пълниме разход 7л/100км + близо един час въртене из трафика и задръстванията в Тесалоники!Иначе градско м/у 10-12л/100км зависимост от трафика,зимата когато е студена и с много задръстване се е случвало и 14-15 да налапа ама тва 1-2 пъти!
ми мойта 2.0 ТС градско ако карам нормално
и сменям на около 3000 rpm предавка
най-много 10.5 - 11 л и то с клима ...
извънградско ...
Пазарджик - София - Враца - Монтана - Горна Ковачица
и обратния маршрут в рамките на един ден
650 км общо - средна скорост не знам
но магистрален път съм карал точно 150 км
със скорост около 150 - 160 км/ч
заредих за 90 лв - 40 литра на ЕКО Пазарджик
и ми даде разход около 6.6 - 7 литра
при това 4 човека в колата, 1 куче
и яко багаж и в двете посоки
демек равносметка
100 км извънградско - около 13 лв при скорост 140 - 150 км/ч
100 км градско - около 23 до 25 лв ... което са си 5 качвания на ТАКСИ ...
на нафта не знам колко ще дойде, но нема да е повече от 5 лева и за
двата варианта разликата в парите, а поддръжката на дизела е повече от тая на бензина ...
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
засичах я,напълних резервоарадо горе минах 180 км и пак до горе и ми даде разход 6,67л на 100 км мисля че е добре за 144 к.с.
На мен 6,5 ми е рекорда, но беше по магистралата в мъгла и скорост 80 км./ч. На газ последния път с 4 човека и багаж колко се хване ми даде 9,5. Нормално харчи 8,5-9,0 л. газ извън града. Бенз. 7-7,5л.
София - Сандански - Тесалоники бяхме 3ма човека и малко багаж...6л/100км като съм карал според ограниченията и максимално икономично...демек повече от 120км/ч не съм вдигал...
Тесалоники - Кавала - Гоце Делчев - Банско - София 7,5/100км бяхме 5 човека с пълен багажник + клима от време на време...
Много съм доволен от колата и разхода и на дълъг път...В София, обаче тази кола как смуче бензина не е реално 12,5л/100 в задръстванията...Маршрута е: Кино Арена Запад - През жълтите павета - Цариградско - УНСС...
упс...не видях че темата е разхода на 156
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Здравейте колеги
156тицата я имам от малко пожече от 10 дена.За сега съм минал почти 4000 км. Засичах я от пълен до пълен резервоар и резултата е 15-20 градско и около 13 извънградско което леко ме навежда на мисълта, че нещо не е наред като чета тук другите разходи, макар че аз съм свикнал колите да горят повечко при мен.
За пример само Пежо 307 2.0 HDI разхода при мен е 13.5 градско и 8 извънградско (някои хора се кълняха, че това не може да е вярно при нова кола, но е доказано многократно), БМВ 318 TDS 10-11 градско 8,5 извънградско, Рено 19 1.7 TSE 13 градско 10 извънградско.................... има и още но по-добре да не казвам да се стряскате
Май проблема си е в главата на drivera в моя случай.
И все пак ще закарам алфата да я погледнат за сега бие всички рекорди поставени от мен с тезо 20 на сто градско
Айде jtd тата къде сте давайте с вашите 3,5- 4 градско с климатици и два коня и едно прасе в колата.WTF!?
аз съм на 12 градско 9 извънградско с клима и между 3500-5000 оборота.
ще обиждаме ли?
Имах предвид натоварен автомобил нищо повече.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
За Алфа 156 1.6 ТС
В града при спокойно каране /не ми се случва често/ 10/100 бензин.
При нормалното ми каране (50% спокойно/50% здраво) ми дава 11/100 пак бензин.
Вече съм на газ и сега съм 12/100 газ при втория тип каране.
Извънградско- до Атина през Боровец, на магистралата 140 км/ч постоянно и 100 км в Атина градско 8,5/100 на отиване с климатик и много багаж. На връщане с по-малко багаж и без клима 8/100.
Доволен съм от малолитражката
Comment